Savjetovanje 2011 > Početna3. hrvatski NIPP i INSPIRE dan i 7. savjetovanje Kartografija i geoinformacije

s međunarodnim sudjelovanjem
u Splitu, 14-16. rujna 2011.

Osnovni podaci:

Mjesto: Fakultet građevinarstva, arhitekture i geodezije Sveučilišta u Splitu, Matice hrvatske 15, Split
Vrijeme: 14-16. rujna 2011.
Kotizacija: pristojbas A (1970 kuna), pristojba B (1590 kuna), pristojba C (990 kuna).
Stručni izlet: brodom na Vis, 16. rujna 2011.
Smještaj: u vlastitom aranžmanu

Jezici konferencije: engleski i hrvatski

Pozvani predavači:
  • Georg Gartner (Međunarodno kartografsko društvo, ICA)
  • Ulrich Boes (Društvo za geoprostorne informacije jugoistočne Europe, AGISEE)
  • Temenoujka Bandrova (Bugarsko kartografsko društvo, Sofia)
  • Dušan Petrovič (Fakultet za građevinarstvo i geodeziju, Ljubljana)
tl_files/Savjetovanje/Web/Logo_izbornik/agisee.jpg
AGISEE SDI Workshop
Uvod ...
Koncept infrastrukture prostornih podataka određen na nacionalnoj razini Zakonom o državnoj izmjeri i katastru nekretnina (NN 16/07) i kontinentalnoj razini direktivom INSPIRE EU prekretnica je u pristupu prostornim informacijama i određuje okvir za prikupljanje, obradu, distribuciju i korištenje prostornih informacija u budućnosti.

NIPP i INSPIRE dan organiziramo po treći put, ponukani velikim interesom na prošlogodišnjim skupovima, potrebom promicanja spoznaje o infrastrukturi prostornih podataka, te okupljanja subjekata NIPP-a, s ciljem ubrzanja implementacije infrastrukture prostornih podataka u Hrvatskoj i razvoja geoosposobljenoga društva. Na ovogodišnjim skupu želimo posebno istaknuti aktivnosti na transpoziciji direktive INSPIRE u hrvatsko zakonodavstvo koje se odvija u skladu s Programom za preuzimanje i provedbu pravne stečevine Europske unije.

Hrvatsko kartografsko društvo i Državna geodetska uprava kao sastavnice geodetske struke u konkretnom području imaju zadaću i cilj pokazati znanje i umijeće za rješavanje problema vezanih uz NIPP.

Hrvatsko kartografsko društvo organiziranjem savjetovanja u suradnji s Državnom geodetskom upravom želi pridonijeti razvoju geoinformatike, kartografije, geografije i srodnih područja, s posebnim naglaskom na infrastrukturu prostornih podataka. Širok raspon ponuđenih tema i poznati pozvani predavači jamče zanimljivost izlaganja i suvremenost pristupa problematici.