PRIRUČNICI IZ KARTOGRAFIJEGPS za početnike
Priredili: Miljenko LAPAINE, Miroslava LAPAINE, Dražen TUTIĆ  Lapaine, M., Vučetić, N. i Tutić, D. (2001): Kartografija i AutoCAD Map, Sveučilište u Zagrebu, Geodetski fakultet, Zagreb.

Kartografija i AutoCAD Map je, koliko je autorima poznato, prvi priručnik za AutoCAD Map na hrvatskom jeziku. Svrha mu je pružanje osnovnih znanja i davanje elementarnih uputa za rad. Za proširivanje znanja čitatelj se upućuje na literaturu navedenu na kraju knjige.

Za rad uz priručnik potrebne su datoteke s podacima koje treba raspakirati negdje na disk.  Tutić, D., Vučetić, N. i Lapaine, M. (2002): Uvod u GIS, Sveučilište u Zagrebu, Geodetski fakultet, Zagreb.

Ovaj kratki Uvod u GIS nastao je tijekom ljetnog semestra ak. god. 2001/02. U dogovoru s Geografskim odsjekom Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu nastava iz predmeta Geografski informacijski sustavi (0+2) za studente prve godine studija smjera profesor geografije održana je na Geodetskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Svrha priručnika je da podsjeti studente na gradivo koje su slušali tijekom semestra i da im olakša pripremu ispita. Treba istaći da su teme obrađene vrlo sažeto, a da ih je većina samo dotaknuta.