Uvod

Radionica u organizaciji Hrvatskoga kartografskog društva, Agencije za odgoj i obrazovanje i Geodetskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Uočeno je da se s vremenom zaboravljaju znanja i vještine naučene tijekom studiranja. To se odnosi i na kartografske projekcije. Osim toga, neke postavke iz teorije kartografskih projekcija su se promijenile, pojavljuju se nove projekcije, kao što je npr. web-Mercatorova projekcija. Osnovna svrha ove radionice je u opsegu od 8 sati osvježiti znanja iz kartografije s posebnim naglaskom na novi pristup, nova saznanja i nove kartografske projekcije.

Radionica je namijenjena nastavnicima i svima koji žele obnoviti i proširiti svoja znanja iz kartografije. Radionica je uvrštena u program stručnog usavršavanja nastavnika i učitelja. Radionica je uvrštena i u program stručnog usavršavanja ovlaštenih inženjera geodezije, gdje je vrednovana s 8 akademskih sati.

Za studente, nastavnike i učitelje sudjelovanje je besplatno.


Covid-19

Zbog nesigurnosti u vezi s pandemijom radionica će biti organizirana na hibridan način, tj. uz sudjelovanje osobno ili online.